Frizure 2011.: najbolje forme repa za dugu kosu

Frizure 2011. donose nam mnogo novih ideja za uređivanje duge kose. Duga kosa u, kako ga se popularno naziva, ‘konjskom’ repu je  seksi, zabavna i vrlo jednostavna za napraviti. Postoji nekoliko načina na koje možete urediti kosu u dugom repu, ovisno o tome što želite s njim napraviti i kako ga želite nositi. Konjski rep spada u frizure 2011. pogodne za sve prilike, primjerice za odlaske u teretanu, za izlaske, pa čak i za posebne događaje. Slijedi nekoliko savjeta o načinima na koje možete nositi konjski rep:

Rep ‘na stranu

Ovo je odličan izgled naročito za vrlo dugu kosu. Operite kosu, dobro ju osušite i nakovrčajte ju uvijačem za kosu u opuštenije kovrče. Skupite kosu u rep u podnožju vrata, ali nekoliko centimetara u stranu. Rep privežite ukrasnom vrpcom i zavežite ju u obliku mašne.

Savjet: Ako ne želite da se vidi vrpca ili gumica kojojm ste zavezali rep, odvojite u podnožju kose jedan širi pramen, omotajte ga oko gumice i pričvrstite ga ukosnicama.

Ravan rep

Idealna je forma repa za ravnu dugu ili poludugu kosu. Kod pranja kose kosristite veću količinu regeneratora ili kombinaciju šampona i regeneratora za ravniju kosu. Sušite kosu zaglađujući ju četkom kako bi i nakon sušenja ostala ravna. U slučaju potrebe izravnajte ju i peglom za kosu. Četkom skupite kosu u rep na stražnjoj sredini glave i zavežiteju gumicom za kosu. S malo laka za kosu ukrotite sve vlasi koje strše ili nisu na svom mjestu.

Savjet: Uz ovakvu formu konjskog repa savršeno pristaju guste šiške, a što je rep višlje zavezan izgleda glamuroznije i privlačnije.

Duffy rep

Za početak skupite kosu od početka ušiju, podignite taj dio i pričvrstite ga češljem za kosu, ali tako da izgleda volumizirano i opuštenije. Da bude postojaniji, učvrstite ga lakom za kosu. Ostatak kose skupite u rep u visini koja vam se čini najbolja za vaš oblik lica. Poželjno je da kosa koja pada u repu bude što ravnija.

Savjet: Izbjegavajte ovu formu konjskog repa ako imate okruglo lice. Natapirani dio na vrhu će ga vizualno učiniti još oblijim.

[nggallery id=71]

Leave a Reply