Crvena boja kose

Izražajna bakrena boja kose vizualno je upečatljiva. Ne znamo koliko istine ima u tome, ali vjeruje se da crvena kosa ostavlja jači dojam i upućuje na nečiju vatrenu osobnost. Ako niste blagoslovljeni prirodno crvenom kosom moguće ju je, naravno, obojati.

Zajednički problem sa crvenom bojom je taj da blijedi brže od drugih boja jer su molekule koje kosi daju crvenu boju veće od molekula u drugim bojama za kosu. No bez panike jer također postoje savjeti za održavanje crvene boje koji usporavaju proces ispiranja.

Boja se najviše ispire pri učestalom pranju kose, a kod ovog problema vam može pomoći šampon za suho pranje kose. Inovativnost koja omogućuje da vaša kosa ostane čista par dana tako da ju ne morate prati skoro svaki dan. Preljevi za kosu nisu trajna metoda bojanja, no mogu potaknuti sjaj kose i na neko vrijeme osvježiti crvenu boju u početnoj fazi ispiranja. I posljednje, izbjegavajte izlaganje kose tretmanima pod visokom temperaturom kao što su direktno sušenje kose (sušilo mora biti odmaknuto od kose barem 20cm, a najzdravija opcija je sušenje prirodnim putem), često peglanje i kovrčanje figarom.

Leave a Reply