Galerija frizura za jesen/zimu 2012./2013.

Već smo pisali o frizurama za nadolazeću sezonu, ali na posljednjim revijama jesenskih kolekcija imali smo prilike vidjeti i neke nove trendove. Jednostavne, uredne i lijepe balerina punđe viđene su na reviji Stelle McCartney, Diane von Furstenberg i Louis Vuitton-a, dok su na revijama Marc Jacobs i Rick Owens bile upletene i uvijene. Romantične pletenice smo imali priliku vidjeti na manekenkama za Emilio Pucci i Mulberry, dok smo urbanu verziju pletenica mogli vidjeti na Fendi i Mark Fast revijama gdje su pletenice padale niz ramena manekenki.

Niski rep (ponytail) nije neki novi trend, ali za Christian Dior, Chanel, Jonathana Saundersa i Annu Sui su bili puni pogodak. Možemo samo reći da se u ovoj sezoni rep nosi još niže i ne moramo naglašavati da tako ravan i zaglađen rep daje dodatnu eleganciju i sofisticiranost. Za prirodan izgled, negdje između valovite i ravne kose s razdjeljkom na sredini su se odlučile modne kuće Balmain, Chloé, Lanvin, Isabel Marant i Burberry. Lijepe i mladenačke trake za kosu ukrašene raskošnim kamenčićima uočene su na revijama Dolce & Gabbana i Oscar de la Renta.

Donna Karan i Valentino njeguju retro vintage stil uvijenim pramenovima,  a DSquared2 i Carolina Herrera natapiranu kosu u stilu 60-ih. Kombinacije boja na reviji Prade, kratke šiške u stilu glumice Rooney Mara na revijama Versace te uređeni glatki razdjeljak na stranu na revijama Diane von Furstenberg, Victorie Beckham, Jil Sander…

Leave a Reply